Drikkekopper til kvæg: sundhed og trivsel for dine dyr

Som landmand har du ansvar for, at dine dyr altid har det godt. Heste, grise, køer og fårs sundhed er altafgørende for deres trivsel på gården. Frisk vand har en stor betydning i forhold til dyrenes sundhed.

Kvæg skal altid have adgang til frisk vand på alle tidspunkter på dagen. Det er også vigtigt, at vandet er rent og lettilgængeligt, så dine kvæg ikke begynder at drikke vand fra jorden og beskidte vandpytter.

Derfor skal du investere i drikkekopper eller drikketrug til kvæg, så dine dyr altid har et lettilgængeligt sted at drikke rent vand. 

Holdbare og frostfrie drikkekopper

Et frostfrit drikketrug kan bruges hele året rundt. Vandet holdes friskt og koldt om sommeren, og om vinteren sørger truget for, at vandet ikke fryser til is. 

Hos Dan Egtved finder du et stort sortiment af frostfrie drikkekopper eller drikketrug til kvæg, som er fremstillet i holdbare materialer. Det er vigtigt, at drikkekopper til store kvæg er robuste, for det kan godt gå vildt for sig, når hestene eller køerne skal have en tår vand fra truget. 

Nemme at rengøre

For at sikre dine kvægs sundhed, så skal deres trug eller drikkekopper også holdes rene. Derfor er det vigtig, at de er fremstillet i et materiale og et design, som gør dem nemme at rengøre og vedligeholde. 

Som travl landmand har man hverken tid eller kræfter til at stå på hovedet og rengøre beskidte drikketrug for så at fylde dem op med rent vand igen. Derfor har Dan Egtved fremstillet drikketrug og drikkekopper, som fylder sig selv op med rent vand, og nemt kan rengøres, når de tømmes igen.

Drikkekopper der fylder sig selv op

I Dan Egtveds sortiment kan du blandt andet købe smarte drikkekopper til større kvæg med en muleklap, som selv pumper vandet op. Når dyret trykker snuden mod klappen, så fyldes koppen automatisk op med vand, som de kan drikke af. 

Når dyret ikke længere trykker på muleklappen, så løber vandet ud af koppen igen. Dette sikrer, at vandet ikke står fremme i koppen i længere tid og bliver beskidt, varmt eller frosset til. 

Nemme at montere

Drikketrug og drikkekopper fra Dan Egtved er nemme at montere i stalde eller på mure. Husk at montere truget efter anvisningen, så det ikke væltes ned, når dyrene drikker. Hvis du har behov for monteringsværktøj eller reservedele, så kan du købe det sammen med dit drikketrug på deres hjemmeside.