Derfor skal du bruge granitskærver i dit næste konstruktionsprojekt

Går du med planer om at anlægge en ny indkørsel eller flotte blomsterbede, men er du i tvivl om hvilken belægning, der er den rette? Så kan du med fordel vende blikket mod granitskærver. Den alsidige sten er både smuk og særdeles praktisk til mange forskellige formål.

Læs med her, hvor vi dykker ned i de mange fordele ved at vælge granitskærver.

Granitskærver er den perfekte belægning til indkørsler, bede og stier

Som navnet antyder, er granitskærver små stykker knust granit. Granit er et naturmateriale, der dannes af forskellige mineraler under tryk. Det betyder, at granit findes i f.eks. bjerge og fjelde. Før granit bliver knust til skærver, sorteres det efter farver – og farver er der mange af. Sort, grå, hvid og rød er nogle af de mest udbredte. Derfor fås skærverne også i en bred farvepalette.

Granitskærver har skarpe kanter, hvilket gør dem meget fordelagtige til belægning i indkørslen. Det sikrer nemlig et stabilt køreunderlag. Desuden er en indkørsel med skærver utroligt nem at vedligeholde. Det kræver nemlig ikke mere end en omgang med en rive, når underlaget bliver ujævnt over tid.

Den bedste størrelse skærver til en indkørsel er 11 til 16 mm, da de ikke sætter sig fast i bilens dæk. Hvis du vælger at bruge skærver i indkørslen, skal du først anlægge et bundsikringslag og derefter et lag af stabilgrus.

Ved anlægning af små gangstier er skærverne ligeledes meget velegnede. Her bidrager de skarpe kanter nemlig også med stabilitet. Anvender du dem til bede eller andre udsmykninger, giver du desuden jorden og beplantningen gode vækstbetingelser, da skærverne har en drænende effekt. Samtidig bliver skærverne på plads under regnvejr og forhindrer, at der dannes vandpytter.

Alt i alt er granitskærver et yderst godt naturprodukt til diverse formål.

Et elegant og stilrent udtryk

En anden stor fordel ved skærverne er deres elegante og stilrene udtryk. Over tid vil de bevare det flotte ydre, og uanset om du benytter dem i indkørslen, rundt om huset eller i blomsterbede, giver de et utrolig dekorativt udtryk. Samtidig skaber de mange nuancer i den naturlige sten et helt unikt farvespil, hvilket er en fryd for øjet.

Er du brændt varm på idéen om at bruge skærver i dit næste konstruktionsprojekt? Så kan du hos GrusDirekte.dk få granitskærver til indkørsler, stier og lignende. Her finder du skærver i mange forskellige størrelser, så du kan vælge netop den udgave, der egner sig bedst til dit projekt.