Parker bilen i tørvejr med en carport

Engang var garagen den foretrukne løsning, når det kom til hjemmeparkeringsplads til personbilen. Men carporten er i dag blevet et meget populært alternativ, og det er der mange gode grunde til. Er din bolig ikke bygget med garage, er det en større opgave at skulle tilføje en. Det er meget hurtigere og ikke mindst billigere at anskaffe sig en carport eller måske endda en dobbeltcarport. På markedet findes således et stort udvalg af billige carporte til dit hus; det drejer sig blot om at finde den, der passer til dig.

Placering og materiale er vigtig

Det mest hensigtsmæssige er at placere en carport umiddelbart op til dit hjem, gerne lige ved en dør. Derved kan du komme tørskoet til og fra bilen, og som et plus fungerer carportens tag som afskærmning for døren. Du står således i tørvejr, mens du låser dig ind i dit hus. Netop taget er vigtigt, da det skal kunne holde til voldsomt vejr, for eksempel i form af skybrud, hagl og stærke vindstød. Her skal man sikre sig, at tagpladerne er af hårdført og vejrbestandigt materiale. Og at deres fastgørelse til resten af konstruktionen er fuldstændig sikker, ikke mindst hvis du vælger at placere din nye carport separat fra dit hus, der ellers ville yde beskyttelse fra vinden. For at nå tørskoet hertil, kan en flisesti være nødvendig.

Glem ikke at tænke på design

Som al anden slags tilføjelse til dit hus, skal din nye carport passe til omgivelserne. Så udover at vælge solide materialer, overvej også farver, udtryk, stil med mere. Vil det se harmonisk ud med en metalkonstruktion eller vil træ passe bedre med din boligs stil? Angående materialevalg er det også oplagt at medtænke vedligeholdelse. Nogle former for træværk vil således have brug for træbeskyttelse eller et nyt lag maling med jævne mellemrum, mens andre materialer er helt vedligeholdelsesfrie.