Solcelleanlæg er fremtiden

Solceller er en fantastisk måde at generere elektricitet på, men hvad gør du med den overskydende strøm? Tidligere kunne solcelleejere levere den overskydende strøm til nettet. I dag har du imidlertid mulighed for at lagre den overskydende strøm i batterier. Det betyder, at du ikke behøver at trække strøm fra nettet i de perioder, hvor solcellerne ikke producerer nok elektricitet. F.eks. i aftentimerne, når mørket er faldet på.

Er du på udkig efter et solcelleanlæg så er VS Automatic stedet.

Hvad er et solcelleanlæg?

En solcelle anlæg er en elektrisk anordning, der omdanner sollysets energi direkte til elektricitet. Solceller anvendes ofte i solpaneler, som er et system af solceller, der bruges til at forsyne boliger og virksomheder med strøm. Solpaneler er en god måde at spare penge på din elregning på, samtidig med at du hjælper miljøet.

Solceller er fremstillet af en række forskellige materialer, herunder silicium, germanium og cadmiumtellurid. Den mest almindelige type solcelle er silicium-solcellen. Silicium-solceller er fremstillet af et materiale, der findes i sand. Når sollyset rammer en solcelle, får det elektroner til at strømme gennem materialet og skaber en elektrisk strøm. Denne strøm kan derefter bruges til at drive apparater og lys.

Gode råd til solcelleanlæg

Strømforbrug i kwh, hvor stor en del af din elektricitet, du ønsker at solcellerne skal dække, antal solskinstimer og hvor stor en tagflade du har til rådighed. Disse faktorer vil gøre at  solcellestørrelsen varierer fra hus til hus, hvilket gør det vanskeligt at give generelle retningslinjer. Det er bedst at konsultere en ekspert. Hvis du er interesseret i solceller, kan du selv beregne det ved hjælp af af de nævne faktorer.

For at få mest muligt ud af dine solceller er det bedst at placere dem, så solen rammer dem vinkelret midt på dagen. I Danmark er det en hældning på 40 grader mod syd. Du kan dog stadig placere dine solceller så de står mellem sydøst og sydvest med en hældning på 15-60 grader uden at opleve en væsentlig reduktion i ydeevnen. Undgå at placere solcellerne i skygge, da selv en lille mængde skygge på solcellen kan reducere dens ydelse! Skygge kan gives af træer, bygninger, skorstene og andre strukturer.

Solceller er igen blevet en rigtig god investering. Med de stigende elpriser kan et solcelleanlæg spare dig penge på din energiregning og endda generere en indtægt, hvis du sælger overskydende elektricitet tilbage til nettet.