Sommeraktiviteter i Nordjylland

Sommeraktiviteter i Nordjylland

De længere og varmere dage venter lige rundt om hjørnet, og Nordjylland byder på et væld af oplevelser for både voksne og børn. Med en blanding af idyllisk natur og spændende seværdigheder er der masser at give sig til. Her er tre ideer til, hvad du kan lave i Nordjylland i sommer.

1. Kattegatcentret

Kattegatcentret i Grenå er et must for både børnefamilier og voksne. Her kan du udforske livet under havet og møde mere end 250 arter – lige fra elegante rokker og farverige fisk til skrumlende hajer. De modige kan endda vove sig ud i et hajdyk. Centret har særlige områder for de mindste, samt spændende interaktive udstillinger, der vil fascinere de lidt ældre. For dem der ønsker en dybere forståelse for hvad det vil sige at beskytte havene, afholder Kattegatcentret regelmæssigt events og foredrag. Så pak madpakken, saml familien eller vennerne, og tag på en opdagelsesrejse under havets overflade.

2. Vandre- eller cykeltur i Nationalpark Thy

Vild med natur? Så skal du besøge Nationalpark Thy. Det smukke istidslandskab byder på fantastisk natur og storslåede udsigter, som kan nydes på gå- eller cykeltur. Ruterne varierer i sværhedsgrad, så der er noget for enhver, uanset om man er til en udfordrende mountainbiketur eller en afslappende vandretur. Med sin unikke og varierede natur er Nationalpark Thy det perfekte sted at nyde en aktiv dag i det fri.

3. Besøg AALBORG ZOO

En dag i Aalborg Zoo er en garanteret succes, uanset anledningen. Her kan du komme helt tæt på nogle af klodens mest fantastiske dyr, fra legesyge lemurer og majestætiske løver til de imponerende isbjørne. Zooen er designet med fokus på dyrenes trivsel, og du kan se, hvordan de lever i miljøer, der ligner deres naturlige levesteder så tæt som muligt.

For flere forslag til, hvad du kan lave i Nordjylland i løbet af sommeren, kan du se mere her.